Nieuwe planten in de Ravelijnstraat en meer…

Posted: under Ravelijnstraat nieuws.

20150930_163216_resized_1

Tot nu toe is het de Vereniging Ravelijnstraat gelukt om elk half jaar de boomtuintjes in de straat te voorzien van nieuwe beplanting. Voor dit najaar is gekozen voor winterheide in de kleuren roze, paars en wit. De boomtuintjes staan er weer mooi bij. Eén van de buurtbewoners heeft op 30-9-2015 de boomtuintjes leeg gehaald en de nieuwe heideplantjes vervolgens gepoot.

20150930_163135_resized_120150930_163238_resized_1

Dit voorjaar heeft de gemeente op verzoek van ons de beplanting geplaatst naast huisnummers 1 en 2 (aan de kant van de Orangeriestraat). Een hele verbetering. Het “heggetje” moet nog wat groeien, maar het lijkt al heel wat.

Onze eigen geplaatste vuilnisbakken zijn door 2 andere leden van de vereniging onlangs voorzien van een betonnen voet, zodat ze minder snel om gaan. Als bewoners wisselen we nog steeds de zakken regelmatig, zodat al het vuil snel in de ondergrondse container terecht komt. Mocht je toch een keer zien dat één van de 2 ronde vuilnisbakken uitpuilt… wissel even de zak (het vuil kan in de ondergrondse container) of geef het even door aan de vereniging…

IMG_1832

Door de vereniging is aan de Rova gevraagd om weer de borstelauto door de straat te halen, om al het onkruid tussen de klinkers weg te borstelen. Op 1 oktober zijn ze geweest. Nu ook dat gebeurt is, ziet de straat er weer netjes uit! In de toekomst zal onze straat onderdeel uitmaken van een vast rooster van de Rova, waarin ze langs komen om schoon te maken. Doordat onze nieuwbouw wijk in Nieuw-Frankhuis verder nog “moet groeien”, was dit tot nu toe niet goed gegaan… een kinderziekte van een nieuwe wijk zullen we maar zeggen…

Rova400x400 (1)

Want wat is er fijner dan met zijn allen in een schone en opgeruimde straat te wonen.

Samen houden we hem netjes, en daar zijn wij als straat best trots op!!

Wij zijn tenslotte Supporter van Schoon (weten jullie nog?? De schoonmaakactievan maart 2013?…)

 

Afbeelding-Wij-zijn-Supporter-van-Schoon

 

 

Tot slot is er een nieuwe man die de wacht houdt in de straat om de bestuurders alert te maken op spelende kinderen…

Want we zijn zuinig op onze jonge Ravelijnkids…

victor-veilig

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.