Kindveilige & snelheidsverlagende maatregelen

Posted: under Ravelijnstraat nieuws.

De Ravelijnstraat gaat voor een veilige kindvriendelijke woonomgeving. In goed overleg heeft de gemeente voor ons een drempel gelegd, extra bermpaaltjes geplaatst en een matrixbord opgehangen binnen de 30km zone.

drempel

Daarnaast hebben we een mooi spandoek te leen die automobilisten (en andere passanten) nog extra wijst op de kinderen in onze straat. Het spandoek (beschikbaar gesteld door de gemeente) is vandaag door de bewoners zelf opgehangen.

20151008_114056_resized

20151008_114122_resized

20151008_115805_resized_1

Vanwege de nieuwbouw die gaat plaats vinden, zal op korte termijn het veld achter de woningen (zuidkant) bouwrijp gemaakt worden. Dit betekend dat het zelfgemaakte trapveldje binnenkort verdwijnt. Maar er wordt inmiddels nagedacht over de ontwikkeling van een nieuwe vaste speelplek voor de kinderen in Frankhuis. Afgevaardigden van de Vereniging zijn met de gemeente en bewoners van Oud-Frankhuis in gesprek over de ontwikkeling van een nieuwe speelplaats voor kinderen. Hiervoor zijn we voor een verkenningsfase bij elkaar geweest, om eerst te brainstormen/bekijken wat de mogelijkheden en wensen zijn. Uiteraard heeft zo’n proces tijd nodig. Dus voorlopig blijft het nog even creatief omgaan met de vrije ruimtes rondom het huizenblok. Maar tegen de tijd dat alle omringende grond is volgebouwd met huizen, zal er een mooie speelplek gerealiseerd zijn voor de kinderen van heel Frankhuis.

De Ravelijnstraat bedankt de gemeente voor de prettige samenwerking en voor het beschikbaar stellen van de materialen!

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.